Oppskrifter

Halloumi wrap med tzatziki og hjemmelaget tortilla

Det er mandag og tid for en ny og deilig oppskrift!

Idag har vi laget en wrap med halloumi, tzatziki og hjemmelaget tortilla. Halloumi er en proteinrik ost som opprinnelig kommer fra Kypros. Osten har en fast konsistens og et høyt smeltepunkt som gjør at den kan stekes på samme måte som kjøtt. Den er veldig god i wraps, men også i for eksempel salater eller bruk den som en erstatning for burger!

Under finner du ingredienser og fremgangsmåte.

Hjemmelaget tortilla

For 4 tortillalefser

  • 200g tipo 00 mel eller tortillamel
  • Litt bakepulver
  • 1 dl vann
  • 1 ss olivenolje

Bland ingrediensene ovenfor til en smidig deig, og del opp i fire like store deler. Kjevle hver del til runde tortillalefser og stek på høy varme i ca 1 minutt per side.

Tzatziki

  • 200 g gresk yoghurt
  • En halv agurk
  • 1 hvitløksfedd
  • Salt og pepper

Fjern det midterste partiet av agurken og riv den med et rivjern. Press ut vannet av den revne agurken ved bruk av et kjøkkenhåndkle eller papir. Bland ønsket mengde gresk yoghurt med agurk, ett hvitløksfedd og salt og pepper. And it´s done!

Kutt opp valgfrie grønnsaker og skjær halloumien i passe store skiver. Stek halloumi på middels varme til den får en gyllen farge og dander slik du ønsker!

Håper det smaker!

Sjekk gjerne ut tiktokprofilen vår «veggyblogg» for fremgangsmåte på video.

Ha en fin «veggymandag» videre 🙂

Én kommentar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *